28 januari 2018
16:00

CL98IC 1 (03)

Referat: Gantesbo IBK (02/03) - CL98IC 1 (03)

Dagen match skulle som väntat bli en tuff nöt att knäppa.När dessutom domarna ger otroliga fördelar för CL98 så blir det riktigt svårt. Ett för dagens ett defensivt inriktad Gantesbo håller stången i sex minuter innan första baklängesmålet kommer.Tycker att vi står väl uppe spelmässigt men tack vare domarna och en viss ineffektivitet så går vi till periodvila med ett 0-4 underläge.

Vi får starta andra perioden med en man mindre då Filip i dragit på sig en utvisning i slutet av första. Vi klarar detta men strax efter kommer 0-5 målet. En olycka kommer sällan ensam Efter 02:17 så får Anton nöta botbänken i 5 minuter för hårt spel. Vi lyckas freda vårt mål utvisningen ut. Men återigen så släpper vi in en boll strax efter. Bara 15 sekunder senare kommer 0-7 och vi tar en behövlig timeout. Vi måste börja fokusera på rätt saker och visa lite hjärta därute Vi får tyvärr inte den effekten vi önskar. Cl98 kan göra 8-0 i PP när Arvid åkt ut för otillåten trängning.Innan perioden är till ända så kommer även 0-9.

Tycker ändå att vi håller humöret uppe.Det finns alltid något att spela för. Att vinna tredje perioden är målsättningen..Efter ett tryck i anfallszon kan Eriksson bakom mål frispela Jesper som klipper direkt bakom en chanslös målvakt. Efter 04:51 så får en bortaspelare vila två minuter efter felaktigt avstånd. 20 sekunder in i PP:et så gör Eriksson 2-9 efter att bakom mål vallat in bollen via målvakten. Våra motståndare lägger fokus på fel saker och en Timeout kommer, CL98 kan efter 06:27 utöka ledningen till 10-2. Efter 08:52 kan vi utnyttja en kontring där Klasson på mittlinjen frispelar Anton som kliniskt lägger in bollen i bottre krysset. Innan hesa fredrik ljuder så fastställs slutresultatet till 3-11. Ett mål som inte skulle godkännas.

Trots förlusten så tycker jag att vår prestation är bra. Cl98 är ett bra lag och vinner helt rättvist. Brukar inte gå in på domarprestationen men första perioden blir ju rätt avgörande för matchen.